• Genel
  • Drone İnceleme
  • Drone Haberleri
  • İHA Eğitimleri
  • SHGM Duyuruları

Type To Search

Kanalıma Abone Olun
  • Genel
  • Drone İnceleme
  • Drone Haberleri
  • İHA Eğitimleri
  • SHGM Duyuruları
Kanalıma Abone Olun
  • Genel
  • Drone İnceleme
  • Drone Haberleri
  • İHA Eğitimleri
  • SHGM Duyuruları

Type To Search

  • Genel
  • Drone İnceleme
  • Drone Haberleri
  • İHA Eğitimleri
  • SHGM Duyuruları
Haziran 2020
Home 2020 Haziran
22 Haziran 2020
Genel

DJI Mavic Air 2 Drone için En Uygun Micro SD Kart

DJI Mavic Air 2 sadece 8 GB dahili hafıza ile geliyor ve kutu içeriğinden microSD çıkmıyor. DJI Mavic Air 2 drone modelinin video çekim ve fotoğraf kalitesini göz önüne alarak 4K bir video çekimi yaptığımızda dahili hafıza bize sadece 8 dakikalık bir video kaydı yapabilme imkanı sunar. Profesyonel ve kaliteli bir drone çekimi için en önemli aksesuarlardan biri microSD.

Yanlış tercih edilen bir microSD kart bize kullanılamayan bir video veya fotoğraf çekmemize sebep olur. Çoğu drone severin yaşadığı Dropped-Frame videoların en büyük sebebi kullanılan microSD karttır.

Online oyun oynayanların bildiği bir terim olan “FPS Drop” ile “Dropped-Frame video” hemen hemen aynı şeydir, yani videoda saniye başına düşen kare miktarında düşüş. Bunu önlemek için kullanılan drone için tercih edilen microSD uygun ye yeterli olmalıdır.

 

DJI Mavic Air 2 için uygun microSD kart seçimi;

1-DJI Mavic Air 2 4K/60fps video @120Mbps, 1080p @240fps, ve 8k Hyperlapse video çekebiliyor, bu da şu demek oluyor yüksek yazma hızına sahip bir microSD kart almamız lazım.

2-4k Ultra HD video yazma hızı en az 30MB/s olmalı, daha iyi ve dropped-frame ile karşılaşmamak için yazma hızı 60MB/s veya 90MB/s olan microSD tercih edilebilir

3-DJI Mavic Air 2, DJI verilerine göre en yüksek 256 GB’a kadar microSD kart destekliyor. 4K video çekimi yaptığınızda 32 dakikalık bir uçuşun tamamını video çekerseniz 32GB microSD kartı doldurursunuz, bu yüzden en uygun olan microSD kart 64GB ve üstü olmalı.Ama benim tavsiyem 128 GB microSD kart almanız.

4. Bir drone pilotu olarak en son ve en önemli tavsiyem yanınızda mutlaka yedek bir microSD kart bulundurmanız olacaktır, microSD kartınız bozulur veya kırılırsa yaptığınız uçuşu kayıt altına alamazsınız ve sonuç hüsran olur.

Marka vermeyi çok sevmiyorum ama you tube ve instagramda çok soruyorsunuz sizi kıramıyorum, aşağıdaki microSD kartlardan birini tercih edebilirsiniz. 🙂

 

32GB:

SanDisk Extreme V30 A1

64GB:

SamSung Evo Plus 64G

SanDisk Extreme Pro 64G

Lexar 677x 64GB A2 microSDXC

128GB:

SanDisk Extreme Plus V30 A2 128G

Samsung EVO Plus 128G

256GB:

SanDisk Extreme V30 A2

Samsung EVO Plus 256GB

 

 

 

 

devamını oku

100
Dr.Drone 3 Yorum
13 Haziran 2020
Genel

Yeni Parrot Anafi Modeli Geliyor-Parrot Anafi İnceleme-Anafi Thermal SE Drone

Drone savaşları gün geçtikçe kızışıyor, rakip yokluğunda drone piyasasını tekeline alan DJI markası diğer markaların hamleleri karşısında zor zamanlar geçiriyor. Amerikan Drone Firması olan Autel ile patent davası bitmeden şimdide Fransız Drone Firması DJI’ı gizli drone uçuş bilgilerini satmakla itham ediyor. Hatta dahada ileri giderek Do not Trust Chinese Drone ve Do you Trust DJI Drone yani DJI dronelarına güvenmeyin sloganı ile 30 Hazirandan Yeni Drone Modeli Parrot Anafi modelini piyasaya sürüyor.

(daha&helliip;)

devamını oku

101
Dr.Drone 0 Yorum
13 Haziran 2020
Drone İnceleme

Drone Tavsiyesi (Sürekli Güncel)

Selamlar drone araştırmacısı arkadaşım. Öncelikle seni bu hobiye adım atmaya yönelik araştırmalarına başlaman dolayısıyla tebrik ederim. Unutma her şeyin başlangıcı bir adım atmakla gelir. Şuan tavsiyelerime geçmeden önce bu makalenin sürekli güncellendiğini, her çıkan modele burada bir kulp bulduğumu kimini yerin dibine sokarken, kimini de baş tacı yaptığımı göreceksin.

Makalemi daha çok oku diye 1. numarayı en sona saklayacağım…. şaka şaka :=)

Gelelim drone ile alakalı ufak bir kaç bilgiye akabinde sana en faydalı modeli seçmen hususunda gerek yorum üzerinden gerekse burada okuduğun bilgileri tartarak karar vermen hususunda yardımcı olmaya çalışacağım.

İlk olarak drone alacak bir bütçemiz var mı yok mu buna karar vermeliyiz. Mesela “Birşeyden ikitane alamıyorsan alma” diyenlerdenim. Acaba gerçekten havada uçarken kaybolma riski taşıyan bu cihazı almak hususunda son kararın mı? Verdiğin paranın uçup gidebileceği konusunda bilgin var mı?

Bu soruları uzatabilirim ama anlamanı istediğim nokta, bu iş biraz tehlikeli ama bir o kadar da zevkli bir iş… Özellikle bizim insanımız için çok zevkli olduğu konusunda herkes hemfikir. Ama istiyorum ki paramıza yazık olmasın, netice itibariyle bu paralar ağaçtan toplanmıyor.

Listemi ucuzdan pahalıya doğru inşa edeceğim, buna göre karar verebilirsiniz. Yani ucuz birşey arıyorsanız ilk tavsiyemden başlayarak göz atabilirsiniz.

 

1- Aden A55

Aden A55’in koltuğunda önceden corby zoom pro oturuyordu, sonradan bu cihazın nasıl çöp olduğunu, nasıl satamadıklarını gördükten sonra bu cihazı listemden tamamen kaldırma gereği duydum. Zaten cihazı bimde 100 tl ye satıyorlar, ortalık uçurulamayan korbi drone modelleri ile doldu taştı.

Eleştirimizi yaptıktan sonra ADEN A55’i incelemeye geçelim.

Bu cihaz 400 tl bandına kadar olan en kaliteli drone diyebilirim. Kafasına beyzbol sopası ile vurduğumuz bir videomuz bile var ama banamısın demeden çalışmaya devam ediyor. Şunu unutmamanızı istiyorum… Birşeyi ucuz diye değil, hem sağlam hemde kaliteli diye almamız gerekiyor. Yoksa listemde körbi dronelerine daha çok yer verirdim ama sadece ticari amaç güden ve müşteri memnuniyetini öncelemeyen bu markanın hiçbir cihazını ne tavsiye edeceğim nede listeme zoom pro felaketinden sonra ekleyeceğim.

A55 iki bataryalı gelen bir cihaz. Bu markanın en sevdiğim huyu, kendi cihazlarını sadece 1 bataryayla satmıyorlar, bazı modellerinde +1 bazılarında +2 batarya veriyorlar. A55 ilk izlenim olarak yerden yükseltici ayaklarını da taktığınızda “ulan bu paraya bu kadar büyük drone mu olur” dedirten cinsten. En güzel yanı, çarpın vurun kırın düşürün, tekme atın yada ne yaparsanız yapın cihaza birşey olmuyor. Bu bir efsunmudur yoksa kalitedenmi kaynaklanıyor bunu araştırmak da artık sizlerin görevi. Aramızda medyum tanıdığı olanlar varsa cihazı bi gösterebilir ve yorum atarlarsa sevinirim 😀

Cihazın artıları şöyle

  • 2 Bataryayla geliyor ( her biri 10 dk falan uçuyor, toplamda 20 dk ediyor)
  • Türk Markası ve servisleri gerçekten çok güzel işliyor
  • Alt iniş ayakları kutudan çıkıyor, ve yedek aksesuarlarını internetten satın alabiliyorsunuz
  • Kullanmak için herhangi bir ön bilgiye gerek yok, kullanımı çok basit

Her bir bataryasıyla yaklaşık 10 dakika uçan cihazın eksileri yokmu, tabiki var… Sağlamlığı ve ucuzluğu en büyük artısı şimdi gelelim eksilerine.

  • Trim ayarlarının nasıl yapıldığını bilmiyoruz
  • Sabit uçurmak inanılmaz kabiliyet istiyor ( bunu el alıştırması için avantaj olarak görenlerdenim aslında)
  • Menzil 40-50m demişler 20m den sonra görüntü donuyor.
  • SD kart teknolojisi kullanılmıyor

Bu cihazı 400 TL altına alınabilir cihaz olarak ekliyoruz, zam yaparlarsa buradan şamarı koyar listeden çıkarırız…. Ona göre ayağınızı denk alın 😀

2- ADEN E58

Kimin yerine eklendi: ADEN E58S

Önceki Sırası: 3

 

Aden E58 , ahh benim cefakar arkadaşım… Bu ülke drone ne demek senle öğrendi, senle uçtuk ilk… bir çoğumuzun ilk göz ağrısısın. Ne varki senin 600 TL den satıldığını da bilirim 300 tl den de.. Neler oluyor dedirttiğin zamanlar çok da uzakta değil, bil istedim.

Neyse bir çoğumuzun ilk gözağrısı olan bu şeker şey, Mavic Pro klonu olduğu doğrudur. Hemde başarılı bir klon. Ben mavic pro’m ile birlikte almıştım. Önce bu keretayı dağa taşa vurdum. Hatta sezercik’teki dombili gibi “vuracam kırbacı vuracam kırbacı” yaptım banamısın demedi. Hatta bir videomda bu cengavere feza roketi bağlayıp atmaya çalıştığım da mevcuttur. Videoyu bırakıyorum izlersiniz. (intronun sesi çok çıkıyor, söven olursa kalbini kırarım)

https://www.youtube.com/watch?v=Uaj3aImGa0M&ab_channel=Dr.Drone

Bu cihazın birde Çinli Çakması var, hepimiz Çin’lilerin nasıl kolpacı nasıl çalıntı mal yapmayı sevdiğini zaten biliyoruz. Bangood’un çakma markası Eachine E58 tam olarak Aden E58’in çakmasını satıyor. İki ürünün aynı olduğunu düşünüyorsanız benim gibi hüsran yaşayabilir, ortada kalabilirsiniz.

 

Gelelim Cihazın artılarına:

  • +2 bataryayla satılıyor ( toplamda 3 ediyor sormadan söyleyeyim dedim)
  • SD Kart yuvası var
  • Çok sağlam
  • Pervaneler katlanıyor o yüzden yedek pervanelere drone kendini imha etse bile ihtiyacınız olmuyor
  • Drone el kadar cebinize koyup taşıyabilirsiniz
  • Kullanımı çok kolay
  • Takla özelliği muhteşem

Cihazımızın eksileri

  • Menzil 100m demişler ama 50m menzili görene ben madalya takıyorum
  • Şarjı 12 dk demişler, 10 dk dan sonraki 2dk nereye gidiyor. Drone buradaysa kalan şarj nerede, yok eğer şarj buradaysa drone nerede?
  • SD kart sadece 16-32 destekliyor. Abi 128 koyunca kaydetmiyor, var mı böyle bi kafa?
  • Pervane korumasına ihtiyacı olmamasına rağmen kutudan pervane koruması çıkıyor

3- ADEN E58S

Ulan siz varya siz, çok kalbimi kırıyorsunuz bazen. Ben videosunu çekmesem satmayan drone, hepsiburada da yılın drone u seçilmiş… Abiler ablalar bakın hata etmeyin diye tekrar yazıyorum. Bu cihazın ederi 600-700 tl, buna 900 tl verenlerinizi görüyorum. Etmeyin eylemeyin, parayı nerden kazanıyorsanız bize de söyleyin yada ne kullanıyorsanız bize de verin aynı kafada buluşalım…

Bu cihazın sırasını kaybetme nedeni, altına eklenen sensörden sonra fiyatın 100 TL zamlanması oldu bence, bu sensör ile cihaz stabil uçuyor diyorlardı. Bende “ulen ne ayak yapıyorlar, 100 tl kitlemek için alta bişey koymuşlar” diyordum ki, ucurunca ağzım açık kaldı, çenemin uyuşukluğu en az 15 dakika geçmedi diyebilirim. Bu namussuz cihaz havada bildiğin asılı kalıyor hemde gps’i felan yokken. Bunu görünce insanın göğsü de kabarmıyor değil. Madem Türksün göster Ürksün değil mi ama? 🙂

Bu cihazın alınabilir yanı havada asılı kalması ve ufak oluşu. Rüzgar direnci nispeten iyi, yani bir corby ile falan kıyasladığınızda mavic pro performansı sağlar size, o konuda şüpheniz olmasın.

4-ADEN E59S

5- HUBSAN H507A

6- HUBSAN H502S

7- ADEN E58 PRO 4K

8- ADEN FX 67

9- ADEN X4 EiS

10- FİMİ A3

11- DJI MAVIC MINI

devamını oku

80
Dr.Drone 27 Yorum
1 Haziran 2020
Genel

İHA Uçuş Bölgeleri Haritası

Drone dünyasına profesyonel veya amatör ilk adım atanların drone uçurmadan önce ilk sorduğu sorduğu sorular; drone nerede uçurabilirim? uçuşa yasak bölgeler neresidir? insansız hava araçları (iha) için uçuşa yasak bölgeler neresidir? İzinsiz ve Yasak Bölgelerde DRONE uçuşları Hakkında Uygulanacak Yasal İşlemler nelerdir? Ankara Drone uçuşa yasak bölgeler, İstanbul Uçuşa yasak Bölgeler neresi, 500 gram altı Drone uçuş izni? NFZ Nedir?  sorular sorular diye devam edip gider.

Bununla ilgili hiçbir şahsi görüşümü katmadan tamamen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün verdiği bilgiler ve İNSANSIZ HAVA ARACI SİSTEMLERİ TALİMATI (SHT-İHA) kapsamında sizi bilgilendirmeye çalışacağım.

İlk olarak;

İnsansız hava aracı (İHA) Nedir?

SHT-İHA Talimatnamesine göre ;İHAS’ın bir bileşeni olarak işletilen, aerodinamik kuvvetler aracılığıyla sürekli uçuş yapma yeteneğinde olan, üzerinde pilot bulunmaksızın uzaktan İHA pilotu tarafından kontrol edilerek veya otonom operasyonu İHA pilotu tarafından planlanarak uçurulan ya da havada kalabilen hava aracı

(daha&helliip;)

devamını oku

99
Dr.Drone 23 Yorum
Son Yazılar
  • Bir Dönemin Sonu: DJI Phantom Serisi Tarihin Tozlu Sahnelerinde Yerini Alıyor…
  • FPV Drone Pilotu mu? Normal Drone Pilotu mu? Hangisi Sizin İçin Daha Uygun?
  • DJI AVINOX DJI E-BIKE
  • Osmo Action 4 İnceleme: Su Altının Yeni Kralı
  • FCC ve CE Modları Arasındaki Fark ve Drone’larınızı FCC Moduna Nasıl Geçirebilirsiniz
Son Yorumlar
  • Roborock S5 MAX Hata Kodları ve Çözümü için lEVENT
  • Roborock S5 MAX Hata Kodları ve Çözümü için Özgül Karaoglan
  • Roborock S5 MAX Hata Kodları ve Çözümü için Dilek
  • Roborock S5 MAX Hata Kodları ve Çözümü için Ferhat
  • Drone Tespit Sistemi İlter Nedir? İlter Nerelerde Var? İlter Drone Savar Gerçek mi? için Levent
Arşivler
  • Mayıs 2025
  • Ocak 2025
  • Temmuz 2024
  • Ağustos 2023
  • Mayıs 2023
  • Mart 2023
  • Kasım 2022
  • Haziran 2022
  • Eylül 2021
  • Nisan 2021
  • Ocak 2021
  • Kasım 2020
  • Eylül 2020
  • Ağustos 2020
  • Haziran 2020
  • Mayıs 2020
  • Şubat 2020
  • Ocak 2020
Kategoriler
  • Drone Haberleri
  • Drone İnceleme
  • Genel
  • İHA Eğitimleri
  • Kütühane
  • Robot Süpürge
  • SHGM Duyuruları
Meta
  • Giriş
  • Yazı beslemesi
  • Yorum beslemesi
  • WordPress.org

Copyright © 2020  All Rights Reserved

#softlab_button_682cbbce84392 .wgl_button_link { color: rgba(102,75,196,1); }#softlab_button_682cbbce84392 .wgl_button_link:hover { color: rgba(255,255,255,1); }#softlab_button_682cbbce84392 .wgl_button_link { border-color: rgba(102,75,196,1); background-color: transparent; }#softlab_button_682cbbce84392 .wgl_button_link:hover { border-color: rgba(102,75,196,1); background-color: rgba(102,75,196,1); }#softlab_button_682cbbce8d952 .wgl_button_link { color: rgba(102,75,196,1); }#softlab_button_682cbbce8d952 .wgl_button_link:hover { color: rgba(255,255,255,1); }#softlab_button_682cbbce8d952 .wgl_button_link { border-color: rgba(102,75,196,1); background-color: transparent; }#softlab_button_682cbbce8d952 .wgl_button_link:hover { border-color: rgba(102,75,196,1); background-color: rgba(102,75,196,1); }